Jupiler Pro League-voetballers klagen massaal over kerstvoetbal Sport
Jupiler Pro League-voetballers klagen massaal over kerstvoetbal
Sport

Jupiler Pro League-voetballers klagen massaal over kerstvoetbal

Terwijl alle grote competities – behalve de Premier League – hun voetballers kerstrust gunnen, moeten onze eersteklassevoetballers morgen en overmorgen nog aan de bak. Schandalig, zo klinkt het bij een hoop grote namen, want “Kerstmis is toch vooral een familiegebeuren”...
Gisterenavond werd er niet alleen massaal gegeten en gedronken, ook twitter werd overspoeld met klaagbrieven van Jupiler Pro League-voetballers die morgen of overmorgen nog een match moeten spelen. Dat terwijl voetballers uit de grootste competities – met uitzondering van de Premier League – hun beentjes de lucht in leggen en genieten van een (welverdiende) kerstrust. Bjorn Ruytinx van KV Oostende gooide het dilemma in de groep en kreeg verrassend veel bijval van zijn collega-voetballers.

Gevolg was dat ook heren zoals Thomas Meunier, Koen Persoons en Karel Geraerts hun ongenoegen twitterden over het verplichte kerstvoetbal. “Heerlijk toch dat kerstvoetbal! Stop met het breken van onze eeuwenlange traditie namelijk kerstmis”, klonk het. Want ook voetballers hebben het recht om hun familie met Kerstmis te soigneren, toch? “Kerstmis is toch vooral een familiegebeuren. Dat is moeilijk als je nog een wedstrijd moet spelen”, licht Bjorn Ruytinx toe aan Sporza.

“Toen jullie de eerste keer belde was ik bezig met een duurloop op kerstdag en morgen vertrek ik richting een hotel om zaterdag de match tegen Genk te spelen. Op dagen als deze is dat niet prettig”, klaagt hij.

Dat ook politieagenten, brandweermannen, verpleegkundigen, enzovoort hetzelfde zware lot moeten ondergaan, beseft ie wel, maar wuift hij vakkundig weg. “Ik besef dat er nog heel wat mensen moeten werken op de dagen rond kerstmis, maar persoonlijk doe ik dat liever niet. We hopen gewoon dat de Pro League opnieuw van het kerstvoetbal zal afstappen. Maar we zien wel. Dit is gewoon de persoonlijke mening van enkele spelers. We weten dat we op zich weinig kunnen veranderen”, aldus Ruytinx, die – voor alle duidelijkheid – maandelijks even veel opstrijkt als de gemiddelde Belg per jaar. (KDN)

polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties