Jurgen Roelandts heeft ziekenhuis verlaten Sport
Jurgen Roelandts heeft ziekenhuis verlaten
Sport

Jurgen Roelandts heeft ziekenhuis verlaten

Lotto-Belisol-renner Jurgen Roelandts heeft donderdag het ziekenhuis van Adelaide mogen verlaten en mag zijn ploeggenoten vervoegen. Dat heeft zijn ploeg bevestigd. Wellicht kan Roelandts maandag het vliegtuig in richting België.

De voormalige Belgische kampioen kwam in de eerste etappe van de Tour Down Under (WorldTour) zwaar ten val in de laatste kilometers en liep daarbij een halswervelbreuk op. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis.

"We kregen groen licht van de behandelende artsen hier in het ziekenhuis om Jurgen mee te nemen naar het hotel", stelde sportdirecteur Herman Frison. "Hij heeft wel een kraag rond de hals om de breuk van zijn nekwervel toch ietwat te stabiliseren. Voor de rest ziet hij er goed uit. Hij kan in ons hotel nu wat verder recupereren zodat hij maandag met de voltallige ploeg naar België kan afreizen."

"Daar wachten hem nog enkele bijkomende onderzoeken. Eerst bij onze ploegdokter die hem wellicht zal doorsturen naar dokter Toon Claes in Herentals. Dat Roelandts graag zo snel mogelijk wil hervatten? Ik ben geen dokter, maar een renner is inderdaad heel ongeduldig en kan niet lang stil aan de kant blijven zitten. Of hij bijvoorbeeld de start van Tirreno-Adriatico (7-13 maart, nvdr) haalt is dus voor mij ook een open vraag."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties