Juve-legende: "WK-kwalificatie België is nog maar het begin" Sport
Juve-legende: "WK-kwalificatie België is nog maar het begin"
Sport

Juve-legende: "WK-kwalificatie België is nog maar het begin"

De Italiaanse topclub Juventus gaat in april jeugdkampen organiseren in België, voor het tweede jaar op rij al. Op acht verschillende locaties, waaronder eentje in Luxemburg, zullen jeugdspelers training krijgen van professionele Italiaanse coaches. Voormalig topvoetballer Alessio Tacchinardi (links op foto) was woensdag in Vorst om het project mee voor te stellen.

Tacchinardi is een grote naam in het internationale voetbal. Tussen 1994 en 2007 hielp de defensieve middenvelder Juventus aan zes landstitels, één Coppa Italia, vier Supercoppa's, een Champions League-titel, een Europese Supercup én winst op het WK voor clubs.

"Het Belgische voetbal is in grote opbouw", zei Tacchinardi. "Juventus wil daar mee deel van uitmaken, en terecht. Zowel in Italië, als in Engeland en Duitsland staan grote Belgische talenten op. Het toont dat hier veel potentieel is."

De 38-jarige Italiaan, die in 2008 een punt zette achter zijn actieve voetbalcarrière, sprak ook vol lof over de Rode Duivels. "De kwalificatie voor het komende wereldkampioenschap in Brazilië is nog maar het begin van een mooi verhaal voor jullie land. Het is ook geen eenmalig succesje, want de resultaten van de Rode Duivels zijn duidelijk het resultaat van jarenlang hard werk. Er is nog veel mogelijk in de toekomst."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties