Kampioenenviering Turkse Fenerbahçe in Rotterdam loopt uit de hand (video) Sport
Kampioenenviering Turkse Fenerbahçe in Rotterdam loopt uit de hand (video)
Sport

Kampioenenviering Turkse Fenerbahçe in Rotterdam loopt uit de hand (video)

Zondag speelde de Turkse voetbalploeg Fenerbahçe gelijk tegen Rizespor. Deze uitslag was voldoende voor het behalen van de Turkse landstitel en een feestje diende zich aan. Ook in Rotterdam hield de Fenerbahçe-aanhang een klein feestje, maar dat liep minder goed af.

Fenerbahçe, de ploeg van Dirk Kuijt, behaalde gisteren voor de 19-de keer de landstitel en komt zo op gelijke hoogte met aartsrivaal Galatasaray, de ploeg van die andere Nederlander, Wesley Sneijder. Aangezien er - onder andere - in Rotterdam een aantal Turken wonen, die toevallig ook voor Fenerbahçe supporteren, werd ook daar een glaasje gedronken en een vuurwerkje afgestoken. Aan het Hofplein in de Nederlandse havenstad verzamelden enkele honderden aanhangers van de Turkse voetbalkampioen.

Je verwacht het niet, maar het feestje liep een beetje uit de hand nadat de politie het plein wilde ontruimen. Tenslotte was het zondagavond en wilde de ordediensten de nachtrust van de buurtbewoners vrijwaren. Maar daar waren de Turkse voetbalfans het duidelijk niet mee eens. Ze keerden zich tegen de politie en zoals op onderstaande beelden te zien is, ook specifiek tegen de viervoeters die de politie begeleidden. Stoere mannen die Turks-Nederlandse Fenerbahçe-supporters. (BD)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties