Kassa kassa! Deze zak met geld neemt Eden Hazard mee op zijn voetbalpensioen Sport
Kassa kassa! Deze zak met geld neemt Eden Hazard mee op zijn voetbalpensioen
Sport

Kassa kassa! Deze zak met geld neemt Eden Hazard mee op zijn voetbalpensioen

Eden Hazard heeft definitief zijn schoenen aan de haak gehangen. Het einde van een tijdperk, kan je toch wel stellen. De ex-Rode Duivel en voormalig speler van Lille, Chelsea en Real Madrid kan dus gaan genieten van zijn voetbalpensioen. En dat hij 'niets tekort zal komen', is misschien wel het understatement van het jaar...

Hazard vertrok in de zomer van 2019 na zeven jaar bij Chelsea te hebben gespeeld naar Real Madrid voor een bedrag van naar verluidt tussen de €100 en €150 miljoen. Volgens de laatste rapporten verdiende Hazard bij Real Madrid een jaarlijks salaris van ongeveer €15 miljoen na belastingen. Dit betekent dat hij per week ongeveer €288.000 opstreek. Niet slecht geboerd dus en dat voor een minimale inspanning, aangezien Hazard maar zeer weinig aan spelen toekwam.

Sponsoring

Voordat hij bij Real Madrid tekende, verdiende Hazard trouwens ook al goed zijn boterham bij Chelsea. In 2015 tekende hij een nieuwe vijfjarige deal met Chelsea, die hem een slordige 230.000 euro per week opleverde. Verdere inkomsten werden gegenereerd door bonussen en deelname aan de UEFA Champions League. Bovendien heeft Hazard tijdens zijn carrière ook aanzienlijke inkomsten gegenereerd door sponsoring. Hij had onder andere een langlopende overeenkomst met sportkledinggigant Nike en deals met Topps en Lotus Bakeries.

Videogames en immobiliën

Daarnaast maakt Eden Hazard deel uit van de EA Sports FIFA-videospelserie, waarvoor hij op de cover van FIFA 20 stond. Hoewel de financiële details van deze deal niet zijn vrijgegeven, heeft het ongetwijfeld bijgedragen aan zijn totale vermogen. Volgens de meest recente schattingen wordt de nettowaarde van Hazard geschat op ongeveer 100 miljoen euro. Dit cijfer omvat zijn salaris, bonussen, sponsordeals en andere inkomsten van buiten het voetbal, zoals investeringen en immobiliën. Dat laatste omvat onder andere woningen in Londen en Madrid.

Het is duidelijk dat Eden Hazard rustig achteruit kan geen leunen in zijn strandstoel, met een cocktail in de hand (of misschien wel een hamburger). Wat de toekomst voor hem zal brengen, blijft nog een vraagteken. Maar dat hij zijn stempel op het internationale voetbal heeft gedrukt, staat als een paal boven water. Merci Eden, voor alles!

(Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties