KBVB: "We moeten aanvaarden dat WK 2022 in Qatar gespeeld wordt" Sport
KBVB: "We moeten aanvaarden dat WK 2022 in Qatar gespeeld wordt"
Sport

KBVB: "We moeten aanvaarden dat WK 2022 in Qatar gespeeld wordt"

Deze vrijdag wordt beslist wie de komende vier jaar aan het roer van de FIFA staat. Al zestien jaar lang is dat de niet onomstreden Zwitser Sepp Blatter. Het feit dat het WK in 2018 in Rusland en dat van 2022 in Qatar doorgaat, wekte echter heel wat commotie op. “Niets aan te doen”, zo vindt ook de Belgische voetbalbond.
Vier heren stelden zich kandidaat om de leiding te nemen over de FIFA. Bondsvoorzitter Michael van Praag (Nederland), prins Ali Bin al Hussein (Jordanië), oud-topspeler Luis Figo (Portugal) én de huidige voorzitter Sepp Blatter. Van Praag en Figo hebben zich ondertussen teruggetrokken, dus gaat het deze vrijdag tussen al Hussein en Blatter. Laatstgenoemde had eerder wel verkondigd dat hij geen vijfde termijn meer zou doen, maar daar is hij dus duidelijk op teruggekomen. Hoewel Blatter ondertussen een dubieuze reputatie heeft – corruptieschandaaltje hier, corruptieschandaaltje daar – lijkt hij toch alweer topfavoriet. De 78-jarige Zwitser zou al sowieso 111 van de 209 stemmen hebben binnengehaald – met of zonder omkopingsgeld.

Naar welke kandidaat de stem van ons land gaat, is nog niet duidelijk. “Dat wordt besproken onder de directieleden. Ik kan daar niets over zeggen”, laat KBVB-woordvoerder Pierre Cornez aan Clint weten. Over het feit of het een goede zaak zou zijn dat Blatter alweer verkozen wordt, bleef Cornez eveneens vaag. “Blatter heeft goede dingen gedaan en werd op democratische wijze verkozen”, klonk het.

Toch blijft het spijtig dat niet België, maar wél de twee landen met de – zo werd gefluisterd in de wandelgangen – minst sterke kandidaturen het WK in 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) mogen organiseren. “We hadden inderdaad ook de ambitie om die taak op ons te nemen, maar we moeten nu eenmaal aanvaarden dat het Rusland en Qatar geworden is. Meer kan ik daar niet over zeggen”, aldus Cornez. (KDN)

picture polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties