KDB en Zlatan zien heruitgave 'gevecht van het jaar', dat eindigt met spectaculaire KO in ronde 1 Sport
KDB en Zlatan zien heruitgave 'gevecht van het jaar', dat eindigt met spectaculaire KO in ronde 1
Sport

KDB en Zlatan zien heruitgave 'gevecht van het jaar', dat eindigt met spectaculaire KO in ronde 1

In Abu Dhabi mocht de Ultimate Fighting Championship (UFC) rekenen op zowel een spectaculaire line-up als bekende toeschouwers zoals Kevin De Bruyne en Zlatan Ibrahimovic. Zij zagen Islam Makhachev zijn lichtgewicht titel succesvol verdedigen met een onverwachte KO in de eerste ronde.

De UFC vond dit weekend plaats in de Etihad Arena in Abu Dhabi, waar Kevin De Bruyne en Zlatan Ibrahimovic aanwezig waren. De beroemde voetballers waren getuige van de titelstrijd tussen de Russische Makhachev en de Australische Volkanovski. Hoewel De Bruyne zelden zulke evenementen bijwoont, is bekend dat Ibrahimovic een groot fan is van vechtsporten.

(lees verder onder de video)

Opwarmertje voor de hoofdact

De Zweed heeft een hechte relatie met zijn landgenoot Khamzat Chimaev, die ook deelnam aan de strijd. Hij versloeg de voormalige weltergewichtkampioen Kamaru Usman. Eerder dit jaar bracht Ibrahimovic nog een bezoek aan Chimaev tijdens zijn training, waar de atleten samen voor de camera poseerden. Het gevecht tussen Chimaev en Usman was slechts een opwarmertje voor de hoofdact van de avond: de strijd tussen Makhachev (huidige lichtgewichtkampioen) en Volkanovski (vedergewichtkampioen) voor de lichtgewicht-titel.

Spectaculaire KO in ronde 1

Hun vorige duel in februari werd door diverse gespecialiseerde nieuwssites uitgeroepen tot 'gevecht van het jaar'. De Rus kwam toen als winnaar uit de bus na een uitputtende strijd met zijn Australische rivaal. Zaterdagavond kreeg Volkanovski een nieuwe kans om de lichtgewichttitel in de wacht te slepen. Maar hij kon niet zegevieren.

In tegendeel, het werd een regelrechte vernedering voor de vedergewichtkampioen. Met een goed geplaatste trap tegen het hoofd bracht Makhachev Volkanovski al in de eerste ronde ten val. Hij won de wedstrijd met een knock-out en behoudt zijn lichtgewicht titel onder het toeziend oog van 'KDB' en Ibrahimovic.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties