Keert Mario Cipollini (44) terug in het peloton? Sport
Keert Mario Cipollini (44) terug in het peloton?
Sport

Keert Mario Cipollini (44) terug in het peloton?

Mario Cipollini keert mogelijk terug in het peloton. In Gazzetta dello Sport laat de oud-wereldkampioen verstaan dat hij een comeback overweegt. Il Re Leone viert op 22 maart zijn 45e verjaardag. "Mijn motor is nog steeds intact", laat Cipo weten.

"De wetenschap kan er wel bij varen", zegt Cipo. "Wat gebeurt er met het lichaam van een topsporter na zijn carrière? Hoe zou het reageren bij een comeback op het hoogste niveau? Kijk, ik ben 45 maar voel me niet oud. Ik train veel, zowel met amateurs als met profs."

Fysiek

Cipollini stopte in 2005 met koersen. In 2008 maakte hij al eens een korte comeback. De Italiaan zegt alvast fysiek in orde te zijn. "Ik weeg 90 kg, 8 meer dan toen ik top was. Maar die 8 kilogram zijn spieren. Mijn rug en mijn knie doen wat moeilijk, maar mijn motor is intact. Ik ben in staat om deze weddenschap aan te gaan."

Mocht de gewezen spurtbom echt terugkeren in het peloton, dan wil hij zijn landgenoot Andrea Guardini, de snelle man van Farnese Vini, onder zijn hoede nemen. "Andrea heeft talent en koerst op één van mijn fietsen. Wat zou het mooi zijn als ik in de Giro de sprint aantrek voor hem, tegen Cavendish. Hoeveel zeges zouden we pakken?"

Foto PhotoNews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties