Kevin De Bruyne pakt eerste zege met Wolfsburg Sport
Kevin De Bruyne pakt eerste zege met Wolfsburg

VFL Wolfsburg heeft zaterdag op de twintigste speeldag in de Duitse Bundesliga de zege thuisgehouden tegen Mainz. Die Wölfe haalden het met 3-0 en pakten hun eerste punten in drie wedstrijden. Rodríguez, Dost en Luis Gustavo waren de doelpuntenmakers van dienst.

Bij de thuisploeg stond Rode Duivel Kevin de Bruyne (foto) een volledige wedstrijd tussen de lijnen en mocht Junior Malanda bij een 3-0 stand invallen na 82 minuten.

Dankzij de zege springt Wolfsburg in de stand naar een met Borussia Mönchengladbach gedeelde vijfde plaats, op 23 punten van leider Bayern München. De 'Rekordmeister', zonder Daniel Van Buyten op het wedstrijdblad, verstevigde zijn leidersplaats na een 0-2 zege bij Nürnberg en heeft in het klassement dertien punten meer dan eerste achtervolger Leverkusen.

Hoffenheim, met doelman Koen Casteels de volle 90 minuten tussen de palen, speelde 1-1 gelijk op het veld van Freiburg en is elfde.