Kim Clijsters ontvangt eredoctoraat van VUB Sport
Kim Clijsters ontvangt eredoctoraat van VUB
Sport

Kim Clijsters ontvangt eredoctoraat van VUB

Samen met vier andere noemenswaardige vrouwen heeft voormalig tennisster Kim Clijsters dinsdag een eredoctoraat ontvangen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Samen met sportster Kim Clijsters hebben ook professor Cecilia Jarlskog van de Lund University in Zweden, professor Londa Schiebinger van Stanford University in de VS, professor Carol Gilligan van de New York University en aanklaagster bij het Internationaal Strafhof Fatou Bensouda een eredoctoraat ontvangen.

Het is de eerste keer dat enkel vrouwen gehuldigd worden tijdens de uitreiking. De VUB wil daarmee het belang aantonen van gelijkheid tussen man en vrouw. "Het zijn vijf uitmuntende toppers die allemaal het allerhoogste niveau in hun vakgebied hebben bereikt, en vrouw zijn", zegt rector Paul De Knop. "Niet alleen nu, maar ook in de toekomst willen we inzetten op een actief genderbeleid."

Ook minister van Onderwijs en Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a) is blij met de eredoctoraten. "Vandaag drukt de VUB de ambitie uit een universiteit met een reëel genderplan te zijn", luidt het.

Combinatie elitesport - moederschap

Gender was dan ook het centrale thema tijdens de ceremonie. Zo werd in filmpjes aan studenten gevraagd of er typische vrouwen- en mannenberoepen zijn en of een carrière te combineren is met het moederschap. De vijf dames lichtten er hun vakgebied toe en hoe zij hun werkwereld als vrouw evenaren. Clijsters had het daarbij over de combinatie van elitesport en het moederschap.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties