Kim Clijsters steunt squash als olympische sport Sport
Kim Clijsters steunt squash als olympische sport
Sport

Kim Clijsters steunt squash als olympische sport

Kim Clijsters steunt de kandidatuur van het squash om in het olympisch programma voor de Spelen van 2020 te worden opgenomen.

De voormalige tennisvedette maakt deel uit van een campagne "Back the Bid 2020" die de Wereldsquashfederatie momenteel inzet om de sport in beeld te brengen.

"Plaats in modernisering"

"Ik denk dat het squash een geweldige aanvulling zou zijn op de Olympische Spelen", zegt Kim Clijsters. "Het is een geweldig competitief spel en verschillend van de andere racketsporten omdat er geen net is tussen de twee spelers. Het is een zeer intensieve sport. Met de modernisering van de sport denk ik dat het zeker een plaats verdient op de Olympische Spelen."

Shortlist

Einde mei stuurt de Raad van Bestuur van het Internationaal Olympisch Comité IOC een beperkt aantal sporttakken van de huidige shortlist van acht sporten door naar haar Algemene Vergadering van september dit jaar in Buenos Aires. "Dan zal geweten zijn of squash op het olympisch programma van 2020 haar plaats zal hebben", meldt de Vlaamse squashfederatie.

Belga Beeld: Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties