Kim Huybrechts krijgt boete na handgemeen en bedreigingen aan Mike De Decker: "Ik maak u kapot!" (video) Sport
Kim Huybrechts krijgt boete na handgemeen en bedreigingen aan Mike De Decker: "Ik maak u kapot!" (video)
Sport

Kim Huybrechts krijgt boete na handgemeen en bedreigingen aan Mike De Decker: "Ik maak u kapot!" (video)

Kim Huybrechts heeft een boete van 1.500 pond (ongeveer 1.750 euro) en een formele waarschuwing gekregen van de DRA, de tuchtcommissie in het darten. Het onderzoek werd gestart na klachten van mede-darters Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker. In november ging Huybrechts zowel fysiek als verbaal stevig tekeer tegen laatstgenoemde.

De ruzie tussen Huybrechts en Van den Bergh zal je je ongetwijfeld herinneren. Halverwege juni vorig jaar waren er plots spanningen tussen beide darters en niemand wist eigenlijk waarom. Ze gunden elkaar nauwelijks nog een blik of een groet. Nu blijkt dat een misplaatste opmerking van Huybrechts tegen De Decker, die als reservespeler aanwezig was, de aanleiding was voor het conflict.

Van den Bergh dient klacht in na misplaatste opmerking

Huybrechts zei namelijk: "Misschien kan je dit jaar toch de World Cup spelen, Mike. Je weet maar nooit dat er iemand van de trap valt.” Deze opmerking schoot bij Van den Bergh in het verkeerde keelgat en werd zelfs als 'bedreigend' ervaren. Voor 'Dancing Dimi' was dit de reden om een klacht in te dienen. Hoewel Van den Bergh en Huybrechts nu weer met elkaar praten, is de verstandhouding niet veel verbeterd.

"Ik maak u kapot!"

Nu blijkt dat er nog een tweede zaak is waarbij Huybrechts betrokken is, want ook De Decker diende klacht in tegen hem. In november kregen Huybrechts en De Decker ruzie in het Engelse Barnsley (zie de beelden hieronder), waar ze beiden deelnamen aan een vloertoernooi. De situatie escaleerde buiten de zaal, waar Huybrechts zelfs een klap uitdeelde. Op beelden is te zien hoe Huybrechts agressief gedrag vertoont en herhaaldelijk roept richting De Decker: "Ik maak u kapot!”

Kritische Facebook-post

Een kritische Facebook-post van Huybrechts’ partner Dana, waarop de moeder van De Decker reageerde, zou aan de basis van de ruzie liggen. “Dit ligt al lang op mijn lever. Jij bent de eerste op mijn lijst, en uw moeder ook. Een keer op zijn gezicht en hij doet niks. Pussy!” schreeuwde Huybrechts, die in bedwang gehouden moest worden, nog richting De Decker. Die laatste bleef zelf ijzig kalm, maar diende nadien dus een klacht in, wat leidde tot de boete van 1.500 pond voor Huybrechts. Bij een volgend incident zou er ook een schorsing kunnen komen.

(Bron: hln.be en nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties