Kirijenka eert overleden Tondo met ritzege in Giro Sport
Kirijenka eert overleden Tondo met ritzege in Giro
Sport

Kirijenka eert overleden Tondo met ritzege in Giro

Vasil Kirijenka (Movistar) heeft zaterdag de laatste bergrit in de Ronde van Italië gewonnen. De Wit-Rus droeg de zege op aan zijn overleden ploegmakker, de Spanjaard Xavier Tondo. Alberto Contador blijft comfortabel in het roze.

Kirijenka sprong weg uit de kopgroep, waar ook de Belgen Kevin Seeldraeyers (Quick-Step) en Frederik Veuchelen (Vacansoleil) deel van uitmaakten, aan de voet van de Finestre.

De Wit-Rus werd niet meer gevat, ook niet op de slotklim naar Sestrière. De Venezolaanse koffieplanter José Rujano (Androni Giocattoli) werd uiteindelijk op 4 minuten en 43 seconden tweede. De derde plaats was voor Joaquim Rodriguez (Katjoesja).

Leider Alberto Contador (Saxo Bank) deed het rustig aan. El Pistolero start gerust aan de afsluitende tijdrit van zondag in Milaan. Eerste achtervolger Michele Scarponi (Lampre) volgt op ruim vijf minuten.

"Ik kende Tondo nog niet zo lang, maar hij was een speciale man. Zijn dood heeft me geraakt", aldus Kirijenka na afloop. "Deze zege is voor Xavier. Hij zou deze rit en mijn aanval bekeken hebben. Deze manier van koersen beviel hem."

Uitslag:

1. Vasil Kirijenka (WRu) 242 km
2. José Rujano (Ven) op 4'43"
3. Joaquim Rodriguez (Spa) 4'50"
4. Carlos Betancour (Col) 5'31"
5. John Gadret (Fra) 5'54"
6. Michele Scarponi (Ita) 5'58"
7. Steven Kruiswijk (Ned) zelfde tijd
8. Alberto Contador (Spa)
9. Denis Mensjov (Rus)
10. Roman Kreuziger (Tsj) 6'16"
11. Vincenzo Nibali (Ita) 6'20"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties