Kiryienka wint etappe, Nibali behoudt in extremis leiderstrui Sport
Kiryienka wint etappe, Nibali behoudt in extremis leiderstrui
Sport

Kiryienka wint etappe, Nibali behoudt in extremis leiderstrui

De Wit-Rus Vasil Kiryienka (Sky) heeft donderdag de achttiende etappe gewonnen in de 68e editie van de Ronde van Spanje.

Na 186,5 kilometer tussen Burgos en de aankomst op de Pena Cabarga had de 32-jarige Kiryienka 28 seconden voorsprong op de Deen Chris Anker Sörensen (Saxo Bank-Tinkoff) en 1:18 op de Australiër Adam Hansen (Lotto-Belisol).

In de achtergrond was toen de strijd om de rode leiderstrui al volop losgebarsten. Chris Horner (RadioShack-Leopard) was met 28 seconden achterstand op leider Vincenzo Nibali (Ita/Astana) aan de rit begonnen en ging op de slotklim dus vol in de aanval om Nibali aan het wankelen te brengen. Dat lukte ook en even leek de 41-jarige Amerikaan op weg om de leiding over te nemen, maar uiteindelijk was een zesde plaats op 1:53 van ritwinnaar Kiryienka net niet voldoende. Met nog drie ritten voor de boeg behoudt Nibali een voorsprong van drie seconden in het klassement.

Vrijdag staat de negentiende etappe in de Vuelta op het programma, een rit over 177,5 kilometer met start in San Vicente Barquera en aankomst in Oviedo.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties