Kleine boete voor beledigingen tegen Jorgacevic Sport
Kleine boete voor beledigingen tegen Jorgacevic
Sport

Kleine boete voor beledigingen tegen Jorgacevic

De Sportcommissie van de Belgische voetbalbond heeft Germinal Beerschot dinsdag een boete van 225 euro opgelegd voor beledigende spreekkoren aan het adres van AA Gent doelman Bojan Jorgacevic (foto) in een wedstrijd van 16 februari.

De Sportcommissie hoorde begin april het verslag van de Centrale Scheidsrechterscommissie en raadpleegde ook de mening van experts van de Belgische voetbalbond. De fans op het Kiel beledigden Jorgacevic door onder andere "Kosovo, Kosovo" te scanderen.

De Antwerpse club argumenteerde dat die spreekkoren volgens de letters van de wet niét racistisch zijn. De sportcommissie gaf de club maar gedeeltelijk gelijk, via artikel 57 van de FIFA-reglementen, dat zegt dat acties strafbaar zijn "als ze schade toebrengen aan de eer van een persoon".

Na een analyse van de Belgische racisme- en antidiscriminatiewetten, oordeelde de commissie dat het niet gaat om racisme, maar wel om intimidatie, wat de lichte sanctie verklaart.

Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties