Klitschko wint van “boksschande” Chisora na tumultueus gevecht (video)

Dereck Chisora maakte gisteren zijn reputatie als ‘bad boy’ helemaal waar, meer nog, hij toonde zich als een slechte verliezer in de kamp tegen Vitali Klitschko. Sportiviteit staat niet in de woordenboek van de Brit geschreven.Het verbale spelletje waarmee Chisora in de dagen voor de kamp bezig was, vormt een onderdeel van de bokssport. Tenslotte, […]

Dereck Chisora maakte gisteren zijn reputatie als ‘bad boy’ helemaal waar, meer nog, hij toonde zich als een slechte verliezer in de kamp tegen Vitali Klitschko. Sportiviteit staat niet in de woordenboek van de Brit geschreven.
Het verbale spelletje waarmee Chisora in de dagen voor de kamp bezig was, vormt een onderdeel van de bokssport. Tenslotte, enige ambitie en snoeverij mag er zijn. Maar tijdens de weging ging Chisora een heel pak verder: hij verkocht Klitschko een klap in het gezicht.

Net voor de kamp vond het tweede incident plaats: Wladimir Klitschko, de vijf jaar jongere broer van de veertigjarige Vitali Klitschko én wereldtitelhouder bij de boksbonden WBO, IBF, IBO en WBA, werd door Chisora in het gezicht gespuwd. Aanleiding zou de vraag van Wladimir geweest zijn om de taping van Chisora’s vuisten opnieuw te doen aangezien deze niet reglementair aangebracht was. Wladimir Klitschko stond mee in de ring als coach van zijn broer.

Tijdens de wedstrijd pakte Chisora af en toe wild uit, maar echt gevaarlijk werd het niet voor Klitschko. Deze pakte ronde na ronde het voordeel op punten en Klitschko knock-out slaan leek de enige oplossing voor Chisora. De Oekraïense reus week echter niet, dus werd hij na de 12de ronde de terechte winnaar en verlengt hij zijn wereldtitel bij de WBC. Chisora is pas de vierde bokser die het 12 ronden uithoudt tegen Klitschko, die als profbokser slechts twee keer ‘verslagen’ werd – hij moest de beide kampen staken door een blessure.

Na de zege feliciteerde Klitschko Chisora: het was lang geleden dat hij nog zoveel tegenstand had gekregen en Chisora trok voluit in de aanval gedurende het hele gevecht, maar voor de mens Chisora had de wereldkampioen heel wat minder respect.

Chisora was het provoceren nog niet beu: hij probeerde na de wedstrijd in de clinch te gaan en weigerde een hand te geven, enkel zijn promotor Frank Warren kon hem kalmeren. Deze laatste wil dat Klitschko opnieuw tegen zijn bokser vecht. Indien niet, zal de promotor Wladimir Klitschko uitdagen. Ook na de wedstrijd kwam het nog tot een gewelddadig opstootje op de persconferentie. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (KA)

Bekijk hier de samenvatting van het gevecht:

Reacties

wpDiscuz