Kobe Bryant zes tot negen maanden out met gescheurde achillespees Sport
Kobe Bryant zes tot negen maanden out met gescheurde achillespees
Sport

Kobe Bryant zes tot negen maanden out met gescheurde achillespees

Kobe Bryant heeft zaterdag een operatie ondergaan aan zijn gescheurde linkerachillespees. De NBA-superster staat voor een herstelperiode van zes tot negen maanden, zo raakte zondag bekend. De carrière van de 34-jarige basketter van de Los Angeles Lakers lijkt in gevaar.

Bryant liep de blessure vrijdag op in de met 118-116 gewonnen wedstrijd tegen de Golden State Warriors. Hij verliet het Staples Center court met nog drie minuten en zes seconden op de klok.

De Amerikaanse basketter overwoog al eerder om het voor bekeken te houden na het seizoen 2013-2014, wanneer zijn contract afloopt. Nu hij een blessure heeft die hem mogelijk een jaar van het basketveld zal houden, lijkt het mogelijk dat hij vrijdag zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld.

"Er zijn veel grotere uitdagingen in de wereld dan een gescheurde achillespees", schreef Bryant zaterdagmorgen op Facebook. "Ooit komt de dag om aan een nieuwe carrière te beginnen. Maar vandaag is niet die dag."

De zware blessure van Bryant overschaduwde de derde zege op rij van de Lakers, die daardoor wel op weg lijken om zich te plaatsen voor de play-offs. De Lakers (43-37) tellen met nog twee matchen te gaan een gewonnen wedstrijd meer dan Utah Jazz (42-38) in de strijd om de achtste play-offplaats in de Western Conference van de NBA.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties