Kompany en Manchester City zijn de besten van Engeland (video) Sport
Kompany en Manchester City zijn de besten van Engeland (video)
Sport

Kompany en Manchester City zijn de besten van Engeland (video)

Het heeft hen bloed, zweet en tranen gekost, maar Manchester City is voor het eerst in 44 jaar nog eens kampioen. De ontlading was enorm groot, want enkele minuten voor het einde mocht United de trofee nog in de lucht steken.
Zopas werd hij verkozen tot speler van het jaar in Engeland en vanmiddag kroonde hij zich samen met zijn ploegmaats tot kampioen van Engeland. Beter kon het seizoen niet eindigen voor Vincent Kompany en zijn Manchester City, dat zich sinds 1968 eindelijk nog eens de beste van Engeland mag noemen. Een makkie was het allerminst. Ervan uitgaande dat Manchester United niet zou falen tegen Sunderland was winst tegen Queens Park Rangers voor City de enige optie om de beker mee naar huis te nemen. Ze zouden dan allebie evenveel punten en gewonnen wedstrijden hebben, maar het doelsaldo van City was een stuk beter.

Manchester won inderdaad met 1-0 tegen Sunderland, maar in het Etihad Stadium was het wachten tot de 40ste minuut toen Zabaleta de bal via de deklat in doel kreeg. City virtueel kampioen. Maar in de tweede helft verpestte Djibril Cissé het feestje met een rake treffer na een slechte terugspeelbal van Lescott. De sfeer werd al helemaal grimmig toen Mackie in de 65ste minuut vrijstaand kon binnenkoppen. Een klein half uurtje had Manchester City nog om de scheve situatie recht te zetten.

Toen het in de 90ste minuut nog steeds 1-2 was, leek het over & out voor City, maar plots was daar Edin Dzeko die de bal onhoudbaar in doel kopte na een perfect getrapte hoekschop. En twee minuten later gebeurde het onverhoopte. De Argentijn Aguëro dribbelt zich door de defensie van QPR en kegelt het leer tegen de netten. Spelers en supporters uitzinnig van vreugde.

Onze landgenoot en tevens aanvoerder kon het nauwelijks geloven. “Hier hebben we heel ons leven van gedroomd. Ik zou willen zeggen dat dit het beste moment uit mijn leven is, maar op deze manier? Zo wil ik het nooit meer meemaken. We waren dit seizoen heel sterk, vooral thuis. Uitgerekend vandaag raakten we er niet door. Maar we zijn nooit gestopt met erin te geloven. We hebben er een heel seizoen alles voor gegeven en nu zijn we kampioen. Het was hier meteen één grote chaos. Ongelooflijk, ik ben zo blij”, aldus speler van het jaar Vincent Kompany. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties