Kompany troeft Tottenham af, Benteke scoort 'winning goal' Sport
Kompany troeft Tottenham af, Benteke scoort 'winning goal'

Manchester City, met een trefzekere Vincent Kompany 90 minuten op het veld, heeft zich woensdagavond na een 1-5 overwinning bij Tottenham Hotspur naar de eerste plaats in de Engelse Premier League gehesen, ten koste van het Arsenal van Thomas Vermaelen.

Sergio Agüero zette City na een kwartier op voorsprong bij Tottenham. In minuut 50 kreeg thuisverdediger Danny Rose een rode kaart na een penaltyfase. Yaya Touré knalde de 0-2 binnen. Een minuut later dikte Edin Dzeko aan tot 0-3. Etienne Capoue (1-3, 59') en Stevan Jovetic (1-4, 78') scoorden ook. Vincent Kompany tekende een minuut voor tijd nog voor 1-5. Bij Tottenham werd Moussa Dembélé aan de rust vervangen. Nacer Chadli bleef op de bank, Jan Vertonghen was nog niet wedstrijdfit.

Chelsea, met Eden Hazard op de linkerflank, speelde 0-0 tegen West Ham. De Londenaars lieten zo de kans liggen om gedeeld tweede te worden naast Arsenal.

Veel doelpunten in Aston Villa-West Bromwich Albion (4-3). Christian Benteke, 90 minuten in de spits bij de thuisploeg, tekende op strafschop voor de winnende treffer.

Twee Belgen op de bank in de kwartfinale van de Coppa Italia tussen Napoli en Lazio. Dries Mertens kwam bij Napoli na 69 minuten in het veld, bij de bezoekers mocht Luis Pedro Cavanda al na 34 minuten invallen. Napoli haalde het uiteindelijk met 1-0.

Ariël Jacobs verloor in Frankrijk met Valenciennes bij Olympique Marseille (2-1), en blijft zo achttiende in de Ligue 1, met drie punten achterstand op de eerste veilige stek.