KRC Genk: "Er is een grens overschreden" Sport
KRC Genk: "Er is een grens overschreden"
Sport

KRC Genk: "Er is een grens overschreden"

KRC Genk roept de supporters zondag via de clubwebsite op tot kalmte. Aanleiding is het incident waarbij onbekenden een steen tegen het raam van algemeen directeur Dirk Degraen gooiden. Die besliste daarop "uit protest" de verplaatsing naar Lierse zaterdagavond (0-1 winst) niet bij te wonen. Volgens Genk is er "een grens overschreden" en is de club "geschrokken en onthust door wat er gebeurde".

"We geven direct toe dat het de laatste tijd op sportief vlak niet loopt zoals iedereen met een blauw-wit hart had gehoopt. We begrijpen ook dat supporters daardoor gefrustreerd raken en hun onvrede willen uiten. Als club staaan we daar zoveel mogelijk voor open en proberen we in dialoog te gaan", meldt de uittredende bekerwinnaar.

"Het overmaken van die boodschappen kan op veel manieren. Gezangen, spandoeken, commentaren op onze interactieve mediakanalen, ... Ze laten ons niet koud en binnen de club doet iedereen er altijd alles aan om die vormen van supportersprotest om te buigen in supportersgejuich. Wij horen ook liever lofzangen, zien liever namen op een positieve manier gescandeerd en krijgen graag complimenten over onze mooie club. Want dat is wat we zijn: een mooie, warme familieclub. En daar past geen steen-door-een-venster bij", gaat het verder.

Het Genkse clubbestuur roept op tot kalmte en benadrukt dat men er alles aan doet om uit het sportieve dal te kruipen. "De eerste stap in die richting werd gisteren in Lierse gezet. Maar we verzekeren jullie dat we de volgende stappen enkel maar kunnen zetten als iedereeen, en zeker onze fans, zich als één blok achter ons scharen."

Foto ISOsport

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties