KRC Genk lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Club Brugge Sport
KRC Genk lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Club Brugge
Sport

KRC Genk lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Club Brugge

KRC Genk is er niet in geslaagd om de wederopstanding voort te zetten tegen Club Brugge. De 1-0 van jongeling Gerkens bracht moed, maar een fysiek sterk Club Brugge troefde de Limburgers af. In de toegevoegde tijd werd het nog 1-3.

De Bruggelingen begonnen het beste aan de wedstrijd en dat leverde na tien minuten spelen een niet te missen kans op. Voor een leeg doel slaagde Odjidja er nog in om de bal pardoes tegen de onderkant van de lat te trappen. Er was ook nog een handje van Köteles nodig om de kopbal van De Sutter vanonder de lat uit te tikken. Daarna ging de Brugse storm even liggen en kwam KRC Genk eindelijk opzetten. Thomas Buffel bereikte na een mooie actie op de flank diepe spits Jelle Vossen, maar die kon net niet bij de hoge voorzet.

Hoopvolle Gerkens

Buffel bleef de gevaarlijkste Genkenaar en omspeelde de verdediging. Hij bracht voor tot bij Camus die de vogelvrije Gerkens aan de tweede paal simpel mocht bedienen. Club Brugge kwam op slag van rust nog langszij via Odjidja. De middenvelder maakte zijn ongelofelijke misser goed door een lage voorzet van Refaelov , die een klaarkijkende De Sutter liet doorlopen, netjes in het hoekje binnen te leggen.

Het thuispubliek verslikte zich bijna in zijn koffie toen de paal al snel redding moest brengen op een poging van een balende De Sutter. Op het uur viel de 1-2 dan toch. Een sterk spelende De Sutter zag alweer een gekadreerde kopbal door Köteles uit het doel geranseld. De hoekschop die daarop volgde leverde wel een doelpunt op. In de kluts scoorde Engels wellicht de lelijkste goal van de speeldag: 1-2.

Droomdebuut Castillo

Castillo strooide met zijn debuut voor Club nog wat zout in de wonde door er gevleid 1-3 van te maken. De Chileen speelde zich zo meteen in de gunst van de Bruggesupporters. KRC Genk lijkt zo terug naar af te moeten na de overwinning, vorige week op het veld van KV Mechelen. De Limburgers zullen mogen blijven knokken om hun plaats in play-off 1 veilig te stellen. Club Brugge wipt in de stand over Anderlecht heen, naar de tweede plek.

MCe, beeld Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties