KRC Genk zet Mario Been op straat Sport
KRC Genk zet Mario Been op straat
Sport

KRC Genk zet Mario Been op straat

Racing Genk heeft zondag zijn trainer Mario Been ontslagen. Dat meldt de Limburgse eersteklasser op zijn website. Het ontslag volgde kort na een 0-2 thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren. Het was voor Genk al de twaalfde nederlaag van het seizoen. Drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie heeft Genk met een zesde plaats in de stand nog altijd uitzicht op een plaats in play-off I, maar AA Gent naderde wel tot op drie punten.

"Na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren werd duidelijk dat de hoognodige ommekeer al te lang uitbleef", klinkt het bij Genk. "Genk en Mario Been wensen te benadrukken dat beide partijen deze beslissing betreuren. Genk wil Mario Been bedanken voor de vele mooie successen die er onder zijn trainerschap zijn beleefd. Er zal zo snel mogelijk werk gemaakt worden van het aanstellen van een nieuwe coach. Ondertussen zullen de trainingen geleid worden door Pierre Denier en Hans Visser."

Successen

Mario Been stond sinds 29 augustus 2011 aan het roer bij Genk. Hij volgde Franky Vercauteren op, die voor een avontuur bij het Arabische Al-Jazira koos. Voordien was Been trainer bij NEC Nijmegen (2006-2010) en Feyenoord (2010-2011). De 50-jarige Nederlander leidde Genk in zijn eerste seizoen naar een derde plaats en veroverde vorig jaar de Beker van België.

Genk begon als een titelkandidaat aan het seizoen, maar volgt na 27 speeldagen al op 22 punten van leider Standard. De club werd ook uitgeschakeld in de Beker van België, maar is wel nog in de Europa League (zestiende finales) actief.

Belga, foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties