Kris Peeters zwaait Boonen en baanwielrenners lof toe Sport
Kris Peeters zwaait Boonen en baanwielrenners lof toe
Sport

Kris Peeters zwaait Boonen en baanwielrenners lof toe

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft zondagavond Kenny De Ketele, Gijs Van Hoecke, Kelly Druyts en Tom Boonen van harte gefeliciteerd na hun topprestaties van afgelopen weekend. De Ketele en Van Hoecke wonnen verrassend goud in de ploegkoers op het WK baanwielrennen, Druyts veroverde brons in de scratch en Tom Boonen pakte op weergaloze wijze zijn vierde overwinning in de Parijs-Roubaix.

"Namens de Vlaamse regering wens ik Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke van harte te feliciteren met het behalen van de gouden medaille op het WK baanwielrennen in het Australische Melbourne. Veertien jaar na Matthew Gilmore en Etienne De Wilde bewijzen onze renners opnieuw hun uitzonderlijk talent. Ook de prestatie van Kelly Druyts, een bronzen medaille in de scratch, en de bronzen medaille van Kenny De Ketele in de puntenkoers verdienen alleen maar het grootste respect", aldus Peeters.

"Het was een uitzonderlijk weekend wat betreft sportprestaties, want ook Tom Boonen won op indrukwekkende wijze in Parijs-Roubaix. Het doorzettingsvermogen en de ongeziene inspanningen van Tom Boonen werden beloond met een prachtige overwinning, waarmee ik hem dan ook van harte wens te feliciteren".

"Deze verschillende glansrijke prestaties, tegenover een ijzersterke concurrentie, bewijzen dat onze renners tot de wereldtop behoren. Ik ben ervan overtuigd dat onze renners op die manier, in vele huiskamers, voor de tv, bij familie, of onder vrienden, voor een onvergetelijk sportweekend hebben gezorgd", besluit de Vlaamse minister-president.

Foto: Kris Peeters (achteraan) tijdens de Ronde van Vlaanderen vorige zondag

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties