Kristoff sprint naar de zege in Zwitserland

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft woensdag de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven, een rit over 176,4 km van Buochs naar Leuggern. Hij was in een massaspurt bergop sneller dan de Slovaakse veelwinnaar Peter Sagan en de Fransman Arnaud Démare, de ritwinnaar van dinsdag. De Zwitser Mathias Frank (BMC) […]

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft woensdag de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven, een rit over 176,4 km van Buochs naar Leuggern. Hij was in een massaspurt bergop sneller dan de Slovaakse veelwinnaar Peter Sagan en de Fransman Arnaud Démare, de ritwinnaar van dinsdag. De Zwitser Mathias Frank (BMC) blijft leider.

Er eindigden geen Belgen in de top tien. De rit werd wel gekleurd door een ontsnapping met daarin twee landgenoten, Serge Pauwels en Stijn Devolder. Zij werden echter gegrepen op ruim 20 km voor de meet.

Donderdag moeten de renners in de zesde etappe van Leuggern naar Meilen (186,1 km). De Ronde van Zwitserland eindigt zondag.

Belga Archieffoto

Reacties

wpDiscuz