Kroatië vervangt Stimac door Kovac; Ook Poolse bondcoach op de keien Sport
Kroatië vervangt Stimac door Kovac; Ook Poolse bondcoach op de keien
Sport

Kroatië vervangt Stimac door Kovac; Ook Poolse bondcoach op de keien

Igor Stimac (links op de foto) is niet langer bondscoach van de Kroatische nationale ploeg. De Kroatische federatie zette hem woensdag aan de deur en duidde met Niko Kovac (rechtss op de foto) prompt een vervanger aan.

Kovac zal Kroatië leiden tijdens de komende twee play-off duels voor het WK in Brazilië. "Maar het is de bedoeling dat hij bondscoach blijft voor de volgende kwalificatiecampagne", zo meldde de Kroatische voetbalbond woensdag.

Stimac volgde in juli 2012 Slaven Bilic op. Hij slaagde er tijdens de voorbije WK-kwalificatiecampagne niet in Kroatië rechtstreeks te plaatsen voor de eindronde in Brazilië. In groep A eindigde Kroatië als tweede achter de Rode Duivels. De laatste twee duels, vrijdag tegen België (1-2) en dinsdag tegen Schotland (2-0), werden verloren. Na die laatste nederlaag bood Stimac zijn ontslag aan.

Niko Kovac is net als Stimac een voormalig Kroatisch international. De ex-speler van onder meer Berlijn, Leverkusen, Hamburg en Bayern München was sinds januari (samen met zijn broer Robert) coach van de Kroatische beloften.

Ook Poolse bondcoach ontslagen

Ook Waldemar Fornalik (foto boven) werd woensdag ontslagen als bondscoach. Hij kreeg van de Poolse voetbalbond zijn C4 daags na de 2-0-nederlaag tegen Engeland in de WK-voorronde.

Fornalik (50) verving in de zomer van 2012 Franciszek Smuda als bondscoach, maar een succes werd dat niet. In WK-kwalificatiegroep H eindigde Polen, met sterspeler Robert Lewandowski en 'Bruggeling' Sobota, pas als vierde na groepswinnaar Engeland, Oekraïne en Montenegro. Met 13 op 30 deden alleen Moldavië (11) en dwergstaat San Marino (0) slechter.

Belga, Foto's AP/EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties