KV Mechelen: "500.000 tot 750.000 euro schade door windhoos" Sport
KV Mechelen: "500.000 tot 750.000 euro schade door windhoos"
Sport

KV Mechelen: "500.000 tot 750.000 euro schade door windhoos"

De windhoos die vrijdag door Mechelen trok, heeft grote schade toegebracht aan het stadion van KV Mechelen. Tijdens een kort persmoment zaterdag bleek dat de materiële schade tussen de 500.000 en de 750.000 euro ligt.

Commercieel manager Marc Faes legt uit wat er gebeurd is: "De storm heeft eerst de kant van de Telenet-tribune geraakt, en daar het dak opgetild. Dat is volledig beschadigd, net als het dak van de staanplaatsen. Daarna is de storm op de business seats gebotst, waar grote gaten in het dak zitten en de omkadering van de ramen voor een stuk kapot is. Nadien is de windhoos gedraaid, waardoor de business seats het ergst getroffen zijn."

Zaterdagvoormiddag waren experts van de verzekeringen al ter plaatse om uit te zoeken wie wat zal moeten betalen. Intussen is de club met de opkuis begonnen.

"Wij hebben heel snel van verschillende supporters de vraag gekregen of zij ons konden helpen, hier zijn vandaag zo'n 35 mensen aan de slag. Ook enkele stewards van Waasland-Beveren, waarmee onze club een goede band heeft, zijn ter plaatse om mee puin te ruimen."

Over de eerste thuiswedstrijd, op 19 januari tegen Anderlecht, is nog geen duidelijkheid. "Voorlopig moet eerst alles wat loshangt afgebroken worden", zegt Faes. "Als dit veilig kan binnen de 14 dagen, dan gaat de wedstrijd door. Maar als er stellingen moeten geplaatst worden, dan zal dit langer duren. Daarover bestaat dus nog geen duidelijkheid."

Foto's PH

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties