Kylian Mbappé dan toch naar Real? Dit waanzinnige loon kan hij in Madrid verdienen... per seconde Sport
Kylian Mbappé dan toch naar Real? Dit waanzinnige loon kan hij in Madrid verdienen... per seconde
Sport

Kylian Mbappé dan toch naar Real? Dit waanzinnige loon kan hij in Madrid verdienen... per seconde

Het gerucht dat Kylian Mbappé binnenkort bij Real Madrid gaat voetballen, gonst al jaren door de wandelgangen. Nu meldt Foot Mercato dat de knoop eindelijk is doorgehakt. Hoewel het exacte loon nog niet bekend is, is er wel uitgelekt wat de Spaanse grootmacht eerder heeft geboden.

Om dit in perspectief te plaatsen, berekenden onze vrienden van Manners zijn verwachte loon tot op de seconde nauwkeurig. Niet alleen de seconden op het trainingsveld of in de stadions, maar gedurende het hele etmaal. Of hij nu slaapt of voetbalt, er zal straks constant een aanzienlijk bedrag op zijn bankrekening worden gestort.

Transfervrij

Naar verluidt zal dit bedrag iets hoger zijn dan wat de Qatarezen hem momenteel betalen bij Paris Saint-Germain. Volgens de journalisten van Foot Mercato zal Kylian Mbappé na dit seizoen definitief naar Real Madrid vertrekken. Hij kan dan transfervrij de deur uitlopen bij zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain, waar hij tot nu toe alleen nationale prijzen heeft gewonnen. Hierdoor kan Real Madrid een nog hoger salaris aanbieden, aangezien er geen transfersom betaald hoeft te worden.

Loon van Mbappé… per seconde

Volgens The Athletic bood de Spaanse recordkampioen Mbappé een tekenbonus van 130 miljoen euro aan, samen met een jaarsalaris van 26 miljoen in 2022. Over een periode van vijf jaar zou dat neerkomen op 52 miljoen euro per jaar. Hoewel Real Madrid naar verluidt momenteel iets minder financiële slagkracht heeft dan in 2022, gaan we uit van een salaris van 52 miljoen euro per jaar. Met een beetje hulp van zijn zaakwaarnemer moet dat toch haalbaar zijn. Dit komt dan neer op het volgende bedrag dat hij per maand, dag, uur, minuut en seconde zal ontvangen:

- Per jaar: € 52.000.000,00

- Per maand: € 4.333.333,33

- Per week: € 1.000.000,00

- Per dag: € 142.465,75

- Per uur: € 5.936,07

- Per minuut: € 98,93

- Per seconde: € 1,65

(Bron: Manners)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties