Lakers-speler deelt stevige elleboog uit (video) Sport
Lakers-speler deelt stevige elleboog uit (video)
Sport

Lakers-speler deelt stevige elleboog uit (video)

Metta World Peace, forward bij de LA Lakers, heeft zijn naam zondag geen eer aangedaan. Tijdens het NBA-duel tegen Oklahoma City deelde hij een zware elleboogstoot uit aan James Harden, die er een hersenschudding aan overhield.

World Peace is beter bekend onder zijn geboortenaam Ron Artest, maar voerde in september vorig jaar een opvallende naamswijziging door. In de match tegen Oklahoma ging hij even voor de rust door het lint, bizar genoeg net nadat hij gescoord had. Met een rake elleboogstoot op het linkeroor sloeg hij Harden, 1m96 en 100kg zwaar, tegen de court.

Er ontstond een opstootje tussen beide kampen en na het zien van de beelden beslisten de scheidsrechters om de 32-jarige World Peace meteen uit te sluiten. Het thuispubliek, dat de beelden nog niet gezien had, gaf hem een staande ovatie toen hij het veld verliet.

"Na mijn dunk was ik zo opgewonden, James had gewoon pech dat hij in mijn weg stond en ik gaf hem onvrijwillig een elleboogstoot", probeerde World Peace zijn actie te vergoelijken. "Ik hoop dat het goed met hem gaat en bied hem en Oklahoma City mijn excuses aan."

Ondanks zijn verontschuldigingen hangt de forward een schorsing van verschillende matchen boven het hoofd. World Peace is immers niet aan zijn proefstuk toe. In 2004, toen hij nog als Ron Artest door het leven ging en bij Indiana speelde, kreeg hij met 86 matchen de langste schorsing uit de NBA-geschiedenis voor zijn rol tijdens een gevecht met spelers en supporters van Detroit.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties