Landis over Boogerd: "Wie is er nu een kwal?" Sport
Landis over Boogerd: "Wie is er nu een kwal?"
Sport

Landis over Boogerd: "Wie is er nu een kwal?"

"Het is te weinig en te laat", reageerde ex-wielrenner Floyd Landis woensdag op de dopingbekentenissen van zijn ex-collega Michael Boogerd. "Vroeg of laat zullen ze inzien dat halve bekentenissen alleen maar leiden tot bekentenissen over die halve bekentenissen".

Landis, die de Tour de France van 2006 won, maar die overwinning weer verloor na een positieve plas, linkte Boogerd al aan doping tijdens een interview in 2011. Hij vertelde over een wonde aan zijn arm na een bloedtransfusie tijdens de Tour. "De volgende dag reed ik naast Michael Boogerd en die wees naar mijn arm. Hij wees naar zijn arm en maakte het gebaar net dezelfde wonde te hebben."

Boogerd lachte destijds die uitspraak weg en verklaarde nooit prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt. "Landis heeft niet gezegd dat ik doping gebruikt heb, hij insinueert het. Hij weet wat hij gedaan heeft en dus kan hij alleen maar veronderstellen dat ik hetzelfde deed. Misschien is het door onze ruzie tijdens de Tour van 2006. Hij toonde geen respect voor de gele trui en ik noemde hem een arrogante kwal." "Maar wie is nu de kwal?", kaatste Landis woensdag de bal terug.

Landis verloor in 2006 zijn tourzege aan Oscar Pereiro. Landis beschuldigde de Spanjaard van dopinggebruik tijdens hun periode bij Phonak in 2005, Peireiro ontkende. "Er zijn mensen die mij vier jaar lang een valsspeler genoemd hebben en vervolgens drie jaar lang een leugenaar. Ik kijk nu al uit naar Pereiro's halve bekentenissen, één van deze dagen."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties