Lecluyse, Dekoninck en Timmers zwemmen finale op EK zwemmen Sport
Lecluyse, Dekoninck en Timmers zwemmen finale op EK zwemmen
Sport

Lecluyse, Dekoninck en Timmers zwemmen finale op EK zwemmen

Fanny Lecluyse heeft zich donderdag in het Hongaarse Debrecen voor de finale van de 200 meter schoolslag geplaatst. In haar halve finale tikte de 19-jarige Henegouwse als vierde aan in 2:28.93, de zevende tijd van alle halvefinalisten.

Donderdagochtend had Lecluyse (foto) haar reeks gewonnen in 2:30.17, de zesde tijd van 35 zwemsters. Haar Belgisch record staat op 2:25.92. Onze landgenote is op de 200 meter schoolslag al geplaatst voor de Spelen.

De finale van de 200 meter schoolslag wordt vrijdag om 17u35 gezwommen.

Vrije slag

Dieter Dekoninck en Pieter Timmers hebben zich van hun kant allebei geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag. Dekoninck zwom de vijfde tijd, Timmers de zesde van de in totaal acht finalisten, die vrijdag strijden om de medailles.

Dekoninck bleef wel 7 honderdste boven de chrono die hij donderdagmorgen in de reeksen had gezwommen. Timmers kon zijn tijd van 49.38 van de reeksen wel verbeteren. Het Belgische record, neergezet door Yoris Grandjean tijdens de vorige Zomerspelen, staat op 48.82.

Behalve een mogelijke medaille staat er voor Dekoninck en Timmers in de finale ook olympische kwalificatie op het spel. Daarvoor moeten ze 48.82 zwemmen, of het Belgisch record dus minstens evenaren.

Jasper Aerents en Emmanuel Vanluchene werden uitgeschakeld in de reeksen. Ze zwommen wel respectievelijk de negende en elfde tijd, maar hadden de pech dat er slechts twee zwemmers per land naar de halve finales mochten.

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties