Leider Standard verliest thuis van Gent Sport
Leider Standard verliest thuis van Gent
Sport

Competitieleider Standard heeft zondagavond op de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League een verrassende 2-3 nederlaag geleden tegen AA Gent.

Julien De Sart bracht de thuisploeg na een kwartier op voorsprong met een vrije trap. In de 24e minuut hingen de bordjes weer gelijk na een owngoal van de Braziliaan Kanu, die een voorzet van Gentenaar Diabaté ongelukkig voorbij Kawashima in eigen doel verwerkte.

Twee minuten later stonden de Buffalo's zowaar op voorsprong. Christophe Lepoint scoorde knap met het hoofd na een gemeten voorzet van Rafinha.

Standard, zonder de geschorste topschutter Batshuay, ging na de pauze verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook halfweg de tweede periode maar Igor De Camargo zag zijn treffer onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Vijf minuten voor tijd kregen de Luikenaars toch loon naar werken. Mujangi Bia trof raak van op de stip. Drie minuten later volgde alsnog een anticlimax voor Standard. Gent-verdediger Ante Puljic kopte na een hoekschop de 2-3 binnen.

De Rouches blijven ondanks het puntenverlies ruim leider. Eerste achtervolger Club Brugge, dat zondagnamiddag met 2-5 won in Leuven, nadert wel tot op 7 punten. AA Gent blijft zevende maar behoudt uitzicht op play-off I.

Het duel tussen Racing Genk en Waasland-Beveren sluit de speeldag zondagavond af. Aftrap in de Cristal Arena om 20u30.