Lichtzwaard gevechten binnenkort een Olympische discipline? (video) Sport
Lichtzwaard gevechten binnenkort een Olympische discipline? (video)
Sport

Lichtzwaard gevechten binnenkort een Olympische discipline? (video)

Zal er volgend jaar naast het klassieke schermen ook een gouden medaille te verdienen zijn in het duelleren met lichtzwaarden?

Als het van deze groep mensen (lees: nerds) afhangt, zeker weten. Deze jongens maken deel uit van de Saber Guild, een fanclub die volledig in het teken staat van Star Wars en waar de leden zich ook regelmatig wagen aan een potje lichtzwaard vechten. Ze hebben zelfs gecertificeerde instructeurs hiervoor. Zou er toevallig ééntje hiervan een zeer zware ademhaling hebben en zich graag in het zwart kleden?

Of het hen lukt om hun hobby tot een erkende sport te laten uitroepen, weten we nog niet. Maar de kans dat we in Rio een wedstrijd lichtzwaard gevechten zullen zien, lijkt ons nog kleiner dat Harry en Olga ooit de Nobelprijs voor Literatuur winnen. Maar net zoals met het verliezen van hun maagdelijkheid, houden deze jongens wel van een uitdaging. May the Force be with them. (GBL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties