Liefdesverdriet was oorzaak wanhoopsdaad scheidsrechter Sport
Liefdesverdriet was oorzaak wanhoopsdaad scheidsrechter
Sport

Liefdesverdriet was oorzaak wanhoopsdaad scheidsrechter

Gisteren werd de match Tubeke - Brussels afgelast omdat één van de lijnrechters zelfmoord probeerde te plegen. Ondertussen blijkt niet de wedstrijddruk de reden van het drama te zijn, maar wel liefdesverdriet.
De 37-jarige Chris Schelstraete, die als lijnrechter werd aangeduid voor de wedstrijd in het gezelschap van hoofdscheidsrechter Jérome Efong Nzolo, trachtte zich in de toiletten van het leven te beroven door zijn polsen over te snijden. Inspiratie voor het drama haalde hij ongetwijfeld bij de Duitse scheidsrechter Babak Rafati, die vanwege de toenemende druk op scheidsrechters (de man was al drie keer verkozen tot slechtste scheidsrechter) een poging deed om er uit te stappen.

Gisteren deed Schelstraete de ganse voorbereiding mee, maar een uur voor de wedstrijd zag men hem de toiletten instappen met een zakdoek waarin het mes vermoedelijk gewikkeld zat. Tot dan had hij de normale voorbereiding inclusief restaurant meegemaakt, al hield hij zich afzijdig. De man werd na de daad bloedend op de grond aangetroffen door de andere assistent lijnrechter Kenens en een steward, met naast hem een foto van zijn ex-vriendin.

Ondertussen is de man niet meer in levensgevaar, maar lekt er wel informatie over de toedracht van het drama. Aanleiding was de afgesprongen relatie met zijn vriendin. Het koppel had al langer financiële problemen, waarna zij een job in de prostitutie zocht om deze op te lossen. Maar het ging van kwaad naar erger en de vrouw wou afstand nemen van de lijnrechter, tot wanhoop van deze laatste.

Ondertussen werd bevestigd dat hij niet in kritieke toestand is en het drama zal overleven. (KA)

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties