Lierse eet Bergen op, Kortrijk bedwingt Anderlecht Sport
Lierse eet Bergen op, Kortrijk bedwingt Anderlecht
Sport

Zaterdagavond stonden zes wedstrijden van de 25ste speeldag op het Jupiler Pro League-programma. Anderlecht puurde een puntje in Kortrijk en Lierse won overtuigend van Bergen. Lokeren maakte thuis de klus af tegen Charleroi en de overige drie wedstrijden eindigden op een brilscore.

Kortrijk - Anderlecht 2-2

Anderlecht heeft in de slotminuten zijn eer gered tegen een sterk Kortrijk. Na een evenwichtige eerste helft waar geen doelpunten vielen, zetten Coulibaly en De Smet de Kortrijkzanen op de veilige 2-0 voorsprong. Dat was echter zonder Cyriac en Pollet gerekend, die in het laatste kwartier Anderlecht op gelijke hoogte brachten.

Oostende - AA Gent 0-0

Oostende en AA Gent hebben de punten moeten delen na een 0-0 gelijkspel. In een draak van een wedstrijd stonden beide ploegen met te veel angst aan de start. In de slotfase begonnen kansen op te duiken, maar de pogingen van Depoitre en Gavazaj deden de netten niet trillen.

OH Leuven - KV Mechelen 0-0

Degradatieconcurrenten OH Leuven en KV Mechelen gaven geen duimbreed toe aan elkaar en zorgden voor een brilscore. Beide ploegen begonnen vlot aan de partij en aanvankelijk was het onmerkbaar dat deze twee teams zich in de onderste regionen van het klassement bevinden, maar in de tweede helft daalde de spektakelwaarde en steeg de inefficiëntie voor doel. Hierdoor eindigde de wedstrijd op een 0-0 waar beide teams weinig mee opschieten.

Lokeren - Charleroi 3-1

Charleroi kwam al snel voor via de net van Lokeren overgekomen Saglik. De thuisploeg zette al snel de schaapjes op een rij door via Overmeire en De Pauw op voorsprong te komen. Twintig minuten ver in de tweede helft profiteerde Dutra op een rebound en zette zijn ploeg zo op een veilige 3-1 voorsprong. Met deze overwinning verankert Lokeren zich steviger in de top zes.

Bergen - Lierse SK 1-5

Via een mooi uitgespeelde aanval kwam de rode lantaarn op voorsprong via Mathys, die in de 37ste minuut een goede aflegger van Le Postollec verzilverde. Bergen leek op weg naar een zeer bruikbare driepunter, maar dat was buiten de Lierse Diagne gerekend. In twee minuten tijd zette de spits de scheve situatie recht door in de 60ste minuut een rebound binnen te duwen en met zijn tweede doelpunt van de avond de bal heerlijk in de verste hoek te krullen. Bergen was volledig aangeslagen door de weggeveegde voorsprong en in de 73ste minuut besliste Lierse-talent Watt de wedstrijd door de 1-3 in de korte hoek te leggen. In de 83ste minuut moest Bergen door een rode kaart van Lorenzi zelfs met tien man verder. Drie minuten voor tijd maakte de Schot het Lierse feestje compleet door in een één-tegen-één-situatie met Bergengoalie Saussez koelbloedig de 1-4 in het doel te deponeren. Diagne zorgde ervoor dat datzelfde feestje een heus Liers volksfeest werd door zijn derde van de avond te lukken in de blessuretijd en zo de overtuigende 1-5 eindstand op het scorebord te schrijven.

Cercle Brugge - Waasland-Beveren 0-0

Cercle Brugge heeft met de kansen gemorst tegen Waasland-Beveren, waardoor het in het Jan Breydelstadion 0-0 werd. De Vereniging bleef de ganse wedstrijd kamperen voor het Beverse doel, maar de bal kregen ze er niet in. In de 93ste minuut was het echter wel raak via Uchebo, maar die beroerde de bal met de hand en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, waardoor de Bruggelingen het einde van de wedstrijd met zijn tien verder moesten.