Lierse wint in extremis van Zulte-Waregem Sport
Lierse wint in extremis van Zulte-Waregem
Sport

Lierse heeft zaterdagavond de drie punten op een diefje thuis gehouden. Milos Maric schoot in de laatste minuten en penalty tegen de netten en bezorgde zijn team met zijn tweede goal van de avond de zege tegen Zulte-Waregem. Beide teams lijken echter verzekerd van het behoud na het verlies van Westerlo tegen OHL.

Het was bitterkoud op het Lisp en beide teams leken er weinig aan te willen doen om de fans toch wat warmte te bezorgen. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

Gelukkig was er net iets meer te beleven in de tweede helft. Op het uur schoot Milos Maric de wedstrijd eindelijk op gang.

De voorsprong voor de thuisploeg bleef echter maar tien minuten op het scorebord staan. Mbaye Leye en Davy De Fauw zetten een mooie actie op en die laatste legde het leer mooi tegen de netten.

Iedereen verzoende zich met een gelijkspel, tot Maric enkele minuten voor tijd door D'Haene tegen de grond werd gewerkt. Maric zette de penalty zelf om en scoorde zo zijn tweede doelpunt van de avond.

Een opdoffer voor Zulte-Waregem dus, maar gelukkig kwam er voor het team van Francky Dury goed nieuws vanuit Westerlo. Door het verlies van de Kempenaars lijkt het behoud voor Zulte-Waregem verzekerd.