Lokeren speelt bekerfinale tegen Zulte, match ontsierd door supportersgeweld Sport
Lokeren speelt bekerfinale tegen Zulte, match ontsierd door supportersgeweld
Sport

Lokeren speelt bekerfinale tegen Zulte, match ontsierd door supportersgeweld

Zulte Waregem en Lokeren spelen op 22 maart de finale van de Beker van België. Zulte plaatste zich woensdagavond na een 0-0 thuis tegen AA Gent. Het doelpunt waarmee Marvin Pourié Essevee vorige week in Gent een 0-1 zege bezorgde, bleek zo van goudwaarde.

Oostende-Lokeren eindigde net zoals de heenmatch op 1-1. Lokeren verzekerde zich uiteindelijk na een lange penaltyreeks op een plaats in de finale. De partij werd in de verlengingen ontsierd door supportersrellen.

Het liep mis in Oostende-Lokeren toen op het einde van de eerste verlenging een kopgoal van Brillant (Oostende) werd afgekeurd voor een vermeende overtreding van doelman Copa.

De spionkop van Oostende begon met onder meer bier te gooien waarna scheidsrechter Raf Verbist de match stil legde. De fans van Lokeren reageerden nog furieuzer en probeerden tot bij de Oostendse fans te geraken. Aan het hek werd er stevig geduwd en getrokken, de stewards moesten alles in het werk stellen om een aantal Lokerse fans tegen te houden.

Ook de politie kwam tussenbeide. Onder meer Marc Coucke, de voorzitter van Oostende, en Peter Maes, de coach van Lokeren, probeerden de gemoederen te bedaren Toen het hek weer goed gesloten was, werd de partij een tiental minuten hervat.

Zulte-AA Gent

Na de 0-1 nederlaag in eigen huis begon Gent enthousiast aan de terugwedstrijd, maar Zulte had snel alles onder controle. Voor de rust gebeurde er amper iets.

De tweede helft begon met een grote kans voor beide ploegen, maar opnieuw ging het tempo weer snel zakken en zo eindigde de partij op 0-0.

Zulte Waregem kan de Beker een tweede keer op zijn palmares brengen. In 2006 versloeg het Moeskroen in de finale met 2-1.

Foto's Photo News/Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties