Lotto-Belisol met speciale fietsen in Parijs-Roubaix Sport
Lotto-Belisol met speciale fietsen in Parijs-Roubaix
Sport

Lotto-Belisol met speciale fietsen in Parijs-Roubaix

De Lotto-Belisol-ploeg zal Parijs-Roubaix afwerken met speciale fietskaders. Het team vertrekt donderdag op verkenning van de 'helleklassieker', die zondag gereden wordt.

"Wij starten onze verkenning ter hoogte van het warenhuis Lidl in Haveluy net voor strook nummer 19", geeft persverantwoordelijke Arne Houtekier mee. "Van daaruit nemen we de voornaamste kasseizones tot en met die van Carrefour de l'Arbre, op zowat 18 kilometer van de finish, onder de loep".

Zondag start het team ook met speciaal ontworpen fietskaders voor Parijs-Roubaix. "Al onze renners krijgen een 'Fenix' van Ridley om te starten", verduidelijkt mecanicien Chris Van Roosbroeck. "Het speciaal ontworpen fietskader is in vergelijking met hun gewone kaders zo'n 5 millimeter langer. Het geeft wel een groter comfort op de kasseien. Naar gelang hun keuze rijden de renners met bandjes van 25 of 27 millimeter, maar wel allen met carbonwielen. Sommige renners opteren voor een dubbel stuurlint of laten een gel onder hun stuurlint aanbrengen".

"In totaal nemen we 24 complete fietsen en 25 extra paar wielen mee naar startplaats Compiègne. De extra wielen worden ondergebracht in de volgwagens en ook de VIP-busjes nemen wielen mee. De auto's werden uitgerust met een rallyplaat onderaan om zo weinig mogelijk schade op te lopen bij het rijden op de kasseien. Qua materiaal zijn we klaar voor Parijs-Roubaix", weet Van Roosbroeck.

Belga

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties