Luca Brecel begint vandaag aan doorstart profloopbaan

Luca Brecel opent vandaag (11 uur) in Sheffield zijn nieuw snookerseizoen tegen Daniel Wells. De Wuxi Classic is het eerste van tien rankingtornooien. “Ik ben er helemaal klaar voor, de kwalificatie voor het WK heeft me enorm veel zelfvertrouwen geschonken. De twijfels zijn weg, ik wil ook nooit meer twijfelen. Want dat heeft een negatieve […]

Luca Brecel opent vandaag (11 uur) in Sheffield zijn nieuw snookerseizoen tegen Daniel Wells. De Wuxi Classic is het eerste van tien rankingtornooien. “Ik ben er helemaal klaar voor, de kwalificatie voor het WK heeft me enorm veel zelfvertrouwen geschonken. De twijfels zijn weg, ik wil ook nooit meer twijfelen. Want dat heeft een negatieve invloed op mijn spel, zegt Brecel.

Met welk gevoel begin je aan je tweede profseizoen? “Ik barst van het vertrouwen. Ik ben heel tevreden over het niveau dat ik haal. Ik heb de voorbije weken een viertal 147’s gemaakt op training. Ik heb ook enkele frames gespeeld tegen Claudio Mercurio en Benny Hesemans. Ik maakte vorige week vier century’s in zes frames.”

Heeft de kwalificatie voor het WK zo’n positieve invloed gehad? “Absoluut. Vorig seizoen heb ik veel leergeld betaald, in de eerste drie rankingtornooien vloog ik er in de eerste voorronde uit. Dan ga je natuurlijk beginnen twijfelen. Die twijfels zijn nu weg, hopelijk voorgoed. Ik heb op het WK getoond dat ik een bepaald niveau kan halen, het is nu de uitdaging om zo constant mogelijk te worden.”

Het WK ligt nu al zes weken achter je. Hoe kijk je terug op het tornooi en alle drukte errond? “De drukte ebde snel weg, dat vond ik ook niet zo erg. The Crucible heeft me wel enorm gemotiveerd. Het WK gaf me veel goesting om er meer dan ooit vol voor te gaan. Normaal gaat de keu na het seizoen enkele weken aan de kant, nu ben ik na enkele dagen rust alweer beginnen te trainen. Vier tot vijf uur per dag.”

Met welke ambitie start je dit seizoen? “Ik wil mijn niveau verder opkrikken en enkele keren doorstoten naar de eindronde van een tornooi. Daarvoor moet ik telkens vier voorrondes winnen. Makkelijk is dat niet, maar op het WK heb ik getoond dat het mogelijk is.”

MG Foto AFP

Reacties

wpDiscuz