Luca Brecel vlot naar derde voorronde International Championship

Luca Brecel heeft zich maandag in het Britse Sheffield vlot geplaatst voor de derde voorronde van het International Championship, dat van 28 oktober tot en met 4 november plaatsvindt in het Chinese Chengdu. Brecel, de nummer 75 op de wereldranglijst, versloeg de Engelsman Jimmy Robertson met 6-2. Van bij de start liet Brecel een goede […]

Luca Brecel heeft zich maandag in het Britse Sheffield vlot geplaatst voor de derde voorronde van het International Championship, dat van 28 oktober tot en met 4 november plaatsvindt in het Chinese Chengdu.

Brecel, de nummer 75 op de wereldranglijst, versloeg de Engelsman Jimmy Robertson met 6-2. Van bij de start liet Brecel een goede indruk na. Zo stond het bij de pauze 3-1 voor de 17-jarige uit Dilsen-Stokkem. In de tweede sessie pakte hij onmiddellijk het vijfde frame na een 63 break. Het werd zelfs 5-1 alvorens de 26-jarige Robertson enigszins een zware nederlaag kon ontwijken. Toch was het maar uitstel, Brecel potte in het achtste frame een 76 break weg.

In de volgende ronde neemt Brecel het op tegen de Engelsman Anthony Hamilton, de nummer 37 van de wereld.

Foto Belga

Reacties

wpDiscuz