Luis Figo wil Blatter opvolgen bij de FIFA Sport
Luis Figo wil Blatter opvolgen bij de FIFA
Sport

Luis Figo wil Blatter opvolgen bij de FIFA

De Portugese ex-voetballer ziet het groots voor de toekomst van het WK voetbal mocht hij verkozen worden tot nieuwe FIFA-voorzitter.

Zo zou hij een WK willen met 40 of 48 ploegen i.p.v. de huidige 32. Het zou dan wel gaan over niet-Europese ploegen die erbij zouden komen. Op die manier wil hij een echt WERELDkampioenschap creëren.

Momenteel is het WK eerder een competitie tussen Europa en Zuid-Amerika aangevuld met een paar Afrikaanse en Aziatische ploegjes, die meestal niet echt een rol van betekenis spelen.

De Portugees zou ook zwaar willen investeren in amateurvoetbal en jeugdopleidingen. Hij heeft zelf altijd alle kansen gekregen om een topcarrière uit te bouwen en vindt dat iedereen die kans zou moeten krijgen. Iets wat in veel arme landen zeker niet vanzelfsprekend is. Er zou sprake zijn van een bedrag van om en bij de 2,5 miljard euro, een peulschil voor de FIFA.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties