Maarten Martens wil weg bij AZ Alkmaar Sport
Maarten Martens wil weg bij AZ Alkmaar
Sport

Maarten Martens wil weg bij AZ Alkmaar

De Belgische aanvallende middenvelder Maarten Martens zal zijn contract bij AZ Alkmaar niet verlengen. Dat bleek vrijdag op de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse eersteklasser. Martens is bezig aan zijn achtste seizoen bij AZ Alkmaar en is nu aan een nieuwe uitdaging toe.

Technisch directeur Earnest Stewart vertelde aan de Nederlandse omroep NOS dat het "een lastig verhaal zal worden om Martens bij AZ te houden". Stewart mag zich ook zorgen maken over een aantal andere contracten. Ook de IJslander Johann Berg Gudmundsson gaf aan dat hij andere oorden wil opzoeken na dit seizoen. Gudmundsson was al aan AZ verbonden sinds 2009. Als de twee sterkhouders hun wil doordrukken, zal voor Gudmundsson, net als voor Martens geen transfersom betaald moeten worden.

Over de toekomst van trainer Dick Advocaat is evenmin enige zekerheid. Advocaat sprong midden oktober in als interim-trainer en was van plan om één seizoen aan te blijven, maar Stewart wil ook hem liever aan boord houden: "Hij heeft niet gezegd dat hij niet voort wilde, dat is ook een teken."

De 29-jarige Martens, negen keer Rode Duivel, ruilde in 2006 RKC Waalwijk voor AZ. Bij Waalwijk was hij sinds 2004 aan de slag, nadat hij één seizoen de kleuren van zijn jeugdclub RSC Anderlecht verdedigd had.

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties