Manchester City in vieze papieren! Dreigt puntenaftrek en / of uitsluiting voor De Bruyne en co? Sport
Manchester City in vieze papieren! Dreigt puntenaftrek en / of uitsluiting voor De Bruyne en co?
Sport

Manchester City in vieze papieren! Dreigt puntenaftrek en / of uitsluiting voor De Bruyne en co?

Manchester City, de club van onze landgenoot Kevin De Bruyne, zit in vieze papieren. De Premier League heeft de club namelijk aangeklaagd voor de overtreding van de Financial Fair Play-regels. Het onderzoek daarnaar heeft meer dan vier jaar geduurd en er kwamen 100 vermeende overtredingen aan het licht, dat schrijven verschillende Britse media. De regerende kampioen van Engeland wordt ook aangeklaagd omdat het niet wilde meewerken aan het onderzoek.

De overtredingen zouden begaan zijn in verschillende seizoenen tussen 2009 en 2018. De sancties die hieraan verbonden zijn, als de overtredingen bewezen worden, zijn niet min. Dat kan gaan van puntenaftrek tot uitsluiting van de UEFA-competities. Dat laatste dreigde in 2020 al eens voor City, ook wegens vermeende overtreding van de FFP-regels, maar de sanctie werd ongedaan gemaakt voor het Hof van Arbitrage voor de Sport.

Clubs moeten bepaalde financiële informatie verstrekken en dat zou City niet gedaan hebben. Het zou gaan over inkomsten, verbonden partijen en exploitatiekosten. Ook de contracten van de trainers gedurende de vermelde periode zouden niet ‘conform de regels’ geweest zijn, bovenop andere inbreuken tegen de FFP-regels.

Of het effectief tot sancties zal komen, en dewelke dan, is nog maar de vraag. Maar het is alleszins geen fijn nieuws voor onder andere Kevin De Bruyne en Pep Guardiola. Die laatste kreeg afgelopen weekend nog bakken kritiek nadat hij KDB op de bank liet starten in de topper tegen Tottenham (1-0 verlies). In het klassement volgt Manchester City op vijf punten van leider Arsenal, dat een match minder gespeeld heeft.

(Bron: Sky Sports en nieuwsblad.be - Intropic: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties