Manchester City-ster Erling Haaland onthult het 'speciale dieet' dat van hem een echt 'beest' maakt Sport
Manchester City-ster Erling Haaland onthult het 'speciale dieet' dat van hem een echt 'beest' maakt
Sport

Manchester City-ster Erling Haaland onthult het 'speciale dieet' dat van hem een echt 'beest' maakt

Manchester City-ster Erling Haaland heeft zijn bizarre dieet onthuld, waardoor verdedigers doodsbang zijn om tegenover hem te staan. De Premier League-kampioenen spendeerden vele miljoenen in de zomer voor de 22-jarige spits van Borussia Dortmund. En na een werkelijk fenomenale start in de Engelse voetbalcompetitie is Haaland zijn geld al meer dan waard gebleken.

De Noorse international heeft ondertussen al 20 doelpunten in dienst van City, 15 in negen Premier League-optredens en vijf in drie Champions League-wedstrijden. Velen denken dat hij elk record kan breken. En bij zulke prestaties van zo’n geweldige atleet hoort natuurlijk ook de gepaste voeding. Haaland leeft op een ‘dieet’ van 6000 calorieën per dag, dat ook een speciale drinkgewoonte met gefilterd water omvat.

Hart en lever

In een documentaire van The Sun praatte Haaland vrijuit over zijn eetgewoonten. Hij vertelde: “Ik eet niet zoals andere mensen. Als atleet ben ik bezig met het verzorgen van mijn lichaam. Het belangrijkste is het eten van kwaliteitsvoedsel dat zo lokaal mogelijk is. Mensen zeggen dat vlees slecht voor je is. Welk vlees bedoelen ze? Het vlees van bij McDonald’s of dat van een koe in een wei op het platteland die alleen maar gras eet?”

Haaland onthulde ook naar welk ‘vlees’ zijn voorkeur uitgaat. Hij zei: “Ik eet heel graag het hart of de lever. En ik eet het heel vaak. Daar word ik zo sterk als een os van!” Maar het eten van harten en levers is niet de enige bijzondere dagelijkse routine die Haaland heeft. Hij had het ook over zijn fascinatie voor de zon. Hij zei: “Het eerste wat ik ’s ochtends doe, is naar de zon kijken zodat ik wat zonlicht in mijn ogen krijg. Dat is supergoed voor mijn bioritme.”

Water filteren

Ten slotte sprak de topspits ook nog over zijn drinkgewoonten. Frisdranken probeert hij zoveel mogelijk te vermijden en met zijn water doet hij iets ‘speciaal’: "Ik ben ook begonnen met het filteren van mijn water. Ik denk dat het grote voordelen kan hebben voor mijn lichaam." Wat de in Leeds geboren Haaland ook doet, het lijkt alleszins te werken. Niemand kan hem dit seizoen afstoppen en aan het einde van dit seizoen zal hij waarschijnlijk wel enkele records gebroken hebben. Op naar de Gouden Bal?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties