Manchester United-fan roept politie ter hulp na rode kaart Nani Sport
Manchester United-fan roept politie ter hulp na rode kaart Nani
Sport

Manchester United-fan roept politie ter hulp na rode kaart Nani

Een supporter van Manchester United heeft de politie ingeschakeld na de discutabele rode kaart die flankaanvaller Nani dinsdag kreeg in het Champions League-duel tegen Real Madrid. Woensdag berichtte de politie van Nottingham dat de 18-jarige Engelsman naar het noodnummer 999 had gebeld om een "misdrijf" van scheidsrechter Cüneyt Çakir aan te geven. De fan bood inmiddels al zijn excuses aan. Ondertussen start de UEFA een disciplinaire procedure tegen Manchester United.

De jonge supporter was erg aangeslagen na de Champions League-wedstrijd van dinsdag, die Real Madrid met 1-2 won van Manchester United. De politie gaf aan dat het noodnummer niet misbruikt mag worden, maar dat deze oproep eerder als grappig bestempeld mag worden. Nadat de jongeman zijn verontschuldigingen had aangeboden werd een streep getrokken onder de zaak.

Het ongenoegen van de Manchester-aanhang zal niet getemperd worden door het feit dat scheidsrechter Cüneyt Çakir een Twitter-account heeft, waarmee hij onder andere Real Madrid, Cristiano Ronaldo en de Spaanse sportkrant Marca volgt.

De Europese voetbalbond UEFA blijft voorlopig wel achter Çakir staan. "We wachten de officiële rapporten van de wedstrijdgedelegeerde en de waarnemer af. Dat is de procedure. Als die zorgen voor verontrusting, dan bekijken we wat ons te doen staat. Maar hij blijft op onze lijst van officials", klonk het.

De UEFA start ook een disciplinaire procedure tegen Manchester United. De trainer en spelers respecteerden hun mediaverplichtingen niet na het 1-2 verlies tegen Real Madrid, dat hen dinsdag uitschakelde in de achtste finales van de Champions League. De Disciplianire Commissie van de UEFA zal zich op 21 maart over het dossier buigen.

Belga

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties