Maradona: "Ik kom enkel gerechtigheid vragen aan fiscus" (video) Sport
Maradona: "Ik kom enkel gerechtigheid vragen aan fiscus" (video)
Sport

Maradona: "Ik kom enkel gerechtigheid vragen aan fiscus" (video)

"Ik heb niemand vermoord, ik kom hier alleen maar gerechtigheid vragen aan de Italiaanse fiscus". Dat verklaarde de voormalige Argentijnse voetbalvedette Diego Maradona op een persconferentie in Napels, waar hij een geschil met de Italiaanse belastingsdienst hoopt uit te klaren.

Maradona werd in 2005 door het Hof van Cassatie veroordeeld tot het betalen van een boete van ruim 37 miljoen euro omdat hij regelmatig zou hebben nagelaten om belastingen te betalen op zijn inkomsten. Op 3 november 2012 besliste het Italiaanse gerecht echter om de boete te laten vallen vanwege een procedurefout. Een nieuw onderzoek werd toen opgestart.

"Ik wil geloven dat gerechtigheid bestaat voor mij, zelfs al zeggen sommigen dat dat niet bestaat. Ik ben een slachtoffer", stelde 'Pluisje', die maandag nog fel werd toegejuicht door fans van zijn ex-club Napoli.

"Ik ben geen belastingontduiker. Ik speelde voetbal, en anderen tekenden in mijn plaats", verklaarde Maradona begin deze maand in een videoboodschap. "Ik ben niet bang om naar Italië te komen, de belastingsdienst moet de beschuldigingen dan maar hard maken. Ik heb nooit iets getekend. De echte schuldigen lopen op vrije voeten, en mogen zonder problemen door de Napolitaanse straten lopen. Ik mag dat niet, en dat is niet correct".

Gisteren werd Maradona bij zijn aankomst in Napels nog omsingeld door journalisten en joelende fans:

Belga Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties