Marc Wauters weet niets van dopingsysteem bij Rabobank Sport
Marc Wauters weet niets van dopingsysteem bij Rabobank
Sport

Marc Wauters weet niets van dopingsysteem bij Rabobank

Thomas Dekker en Danny Nelissen hebben als eersten het systematisch gebruik van doping bij Rabobank toegegeven. Toch lijkt niet iedereen binnen het team het gebruik van verboden middelen te bevestigen. Marc Wauters bijvoorbeeld.

Marc Wauters, jarenlang heel trouwe knecht en vaste vazal bij Rabobank, voelt zich niet aangesproken door de bekentenissen van Danny Nelissen en Thomas Dekker. De Limburger won in de door Dekker aangeduide tijdsspanne zowel Parijs - Tours als de Tourrit naar Antwerpen in 2001 en lacht de aantijgingen van Dekker weg. “Wat mezelf betreft toch. Thomas werd destijds op doping betrapt, niet ik, hé. Als ik wel epo zou hebben gebruikt, zou ik de dag na mijn ritzege mijn gele trui niet zijn kwijtgespeeld, terwijl het nu wel gebeurde.”

Met doping heb je geen slechte dag. Wauters: “En ik had er wel eentje. Heel extreem zelfs. Ik had de dag nadien echt slechte benen, ik geraakte niet vooruit, ik voelde me totaal niet gerecupereerd zodat ik richting Ardennen een rotdag doormaakte. Met doping zou dat anders gegaan zijn, dan was ik veel sterker geweest.”

Je werkte wel samen met dokter Leinders die al een tijdje met de vinger wordt gewezen. “Natuurlijk, hij was de ploegdokter. Ik heb echter nooit foute dingen gemerkt. Hij had al mijn vertrouwen. Ik zie mijn gele trui hier in mijn living hangen. Ik zie er echt geen zwarte plek opzitten. Ze is heel clean.”

Dekker beweert dat hij het bij Rabobank allemaal kreeg. “Waarom is hij dan gaan samenwerken met dokter Ferrari in Italië? Als hij de verboden producten binnen de ploeg kreeg, was dat toch niet nodig?”

Noël Truyers

Foto: PN Marc Wauters in Antwerpen in het geel

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties