Mario Been krijgt applaus van spelers en journalisten Sport
Mario Been krijgt applaus van spelers en journalisten
Sport

Mario Been krijgt applaus van spelers en journalisten

Mario Been, de coach van KRC Genk die zondag na het verlies tegen Waasland-Beveren werd ontslagen, heeft afscheid genomen van spelers, technische staf en directie. Op een persconferentie aan de zijde van algemeen directeur Dirk Degraen, gaf Been toe dat het ontslag pijn doet.

"Ik sluit mijn ogen niet voor de mindere resultaten", aldus Been. "Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het op een keertje kon voorbij zijn. Ik heb vanmorgen de spelers nog toegesproken en gevraagd om donderdag (tegen Anzhi) een vervolg te breien aan het succes in Europa. Ik heb bij het buitengaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen", aldus de Nederlander.

"De club heeft een offer gepleegd naar mij, maar nu moeten spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer open te bloeien en Play Off I te halen. Want ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren."

Been verwijt niemand iets. "Al hebben we misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers". Hij gaat nu goed nadenken over wat toekomst zal brengen. "Meer aandacht aan mijn gezin besteden en daarna zullen we wel zien."

"Geen twijfel dat Mario Been een goede trainer is"

Ook de directie gaf wat meer uitleg gegeven over het ontslag van Been. "We nemen afscheid van iemand waarover niemand twijfelt dat hij een goede trainer en een goed mens is", aldus algemeen directeur Dirk Degraen.

"We vonden het onze plicht om hier naast Mario te staan bij zijn afscheid", zei Degraen. "Dat hij op deze manier de club vaarwel zegt, geeft aan dat hij erg begaan is met de club, ook al is het niet in zijn eigen belang. Zijn ontslag is dan ook geen kwestie of hij goede trainer is of goed persoon. Daar is iedereen het over eens. De vraag is nu alleen of er iemand anders is die de snaar kan raken die Mario op bepaald moment niet meer vond. Mario heeft altijd zelf wel beseft dat er ooit een druppel zou komen die de emmer deed overlopen."

Degraen benadrukte dat er pas zondagavond laat, na het verlies tegen Waasland-Beveren, de eerste stappen werden gezet om het ontslag van Been in te luiden. "We gaan nu zo snel mogelijk iemand aanduiden om over te nemen. Mogelijk al voor de Europese match van donderdag. We zullen wel zien", besloot Degraen, die ook van de talrijk opgekomen journalisten een applaus vroeg en kreeg voor Mario Been.

Belga, Foto JG

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties