Massale volksverplaatsing voor allerlaatste keer Westerlo - Antwerp Sport
Massale volksverplaatsing voor allerlaatste keer Westerlo - Antwerp
Sport

Massale volksverplaatsing voor allerlaatste keer Westerlo - Antwerp

Het supporterslegioen dat Antwerp dit seizoen trouw volgt naar de uitwedstrijden, zet de plaatselijke clubs vaak voor probleemsituaties. Niet in Westerlo, want daar maken ze van de nood een deugd: wat is er nu leuker dan een goedgevuld stadion?
Bij Westerlo hebben ze besloten om extra capaciteit vrij te maken voor de afgereisde Antwerp-supporters: zo zullen er bijna 3.000 bezoekende supporters in het stadion kunnen. Voorzitter Wijnants hoopt wel dat het een sportieve wedstrijd wordt, zowel op het veld als in de tribunes: "Wij zijn nog steeds één van de weinige stadions waar supporters zonder omheining zo dicht bij het veld zitten. We stellen speciaal onze lange tribune ter beschikking, ik hoop dat de Antwerp-supporters deze inspanning waarderen en er mee een faire wedstrijd van maken."

De twee titelkandidaten staan tegenover elkaar, maar hardnekkige geruchten blijven de kop opsteken waardoor dit wel eens de laatste keer Westerlo-Antwerp zou kunnen worden. Zo wordt Westerlo nog steeds in verband gebracht met enerzijds Geel en anderzijds het ter ziele gegane Beerschot.

Wijnants reageert op deze geruchten met een zucht: "In Brussel krijgen de clubs zware financiële ondersteuning van minister Van Hengel. In Bergen heeft Di Rupo voor geld gezorgd. Aan de andere kant van de taalgrens gooit men met geld, terwijl wij geen ondersteuning krijgen. Als Westerlo niet promoveert, zullen we het volgend jaar niet meer als profclub kunnen bolwerken. Ik zeg het al lang: er is in België maar plaats voor een 20-tal profclubs. Indien we volgend jaar die weg nog wél willen bewandelen, moeten er misschien extreme, maar economisch verantwoorde maatregelen volgen".

Wil dit zeggen dat een fusie met Geel of met Beerschot-Wilrijk bespreekbaar wordt?
Wijnants: "Normaal gezien speelt Westerlo volgend seizoen gewoon terug in Westerlo, maar ik beslis daar uiteraard niet alleen over. Met Geel hebben we 15 jaar geleden gepraat en zo'n 7 à 8 jaar geleden zijn die gesprekken heropgestart, maar het stadsbestuur van Geel zei toen 'neen'. Op ons eentje moeten we niet dromen van een topinfrastructuur… Wat betreft Beerschot: Vanoppen heeft mij vroeger wel gebeld, maar nu heb ik er met niemand contact over. Ik denk dat die club beter groeit van waar ze nu staat en het organisch laat gebeuren. Stel je voor dat we vorig seizoen wel met Beerschot hadden samengegaan, dan hadden ze in Antwerpen voor de wedstrijd op de Bosuil meer politiemannen dan supporters nodig gehad!".

Wie het grote masterplan achter het Antwerpse voetbal wil lezen, kan terecht in Clint Magazine, dat je nu nog voor twee dagen in de winkel kan aantreffen maar daarna niet meer. Haast is in dit geval dus wél op zijn plaats! (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties