Masseur haalt cruciale bal van de doellijn (video) Sport
Masseur haalt cruciale bal van de doellijn (video)

Romildo Fonesca de Silva, de masseur van de Braziliaanse voetbalploeg Aparecidense, is zowel de nieuwe held als de aartsvijand van vele voetbalsupporters. De masseur, met als roepnaam Esquerdinha, haalde in de slotminuten van de wedstrijd tegen Tupi-MG een bal van de doellijn en voorkwam zo de degradatie van zijn team.

De onwaarschijnlijke wedstrijdfase is intussen een hit op YouTube. Daarop is te zien hoe Esquerdinha in de 44e minuut van de tweede helft instinctief naar de doellijn springt en zo een gemaakt doelpunt van de lijn veegt. De scheidsrechter merkte de aanwezigheid van de masseur op het veld niet op en zo bleef de 2-2 op het scorebord staan. Met dat gelijkspel verzekerde Aparecidense zich van het behoud in de Braziliaanse Serie C, wat van Esquerdinha een lokale volksheld maakte.

Voor de fans van de tegenpartij is de masseur dan weer volksvijand nummer 1 en naar eigen zeggen kreeg hij al doodsbedreigingen. Na de bewuste fase moest de man ook al vluchten voor zijn leven om uit de handen van woedende spelers van Tupi-MG te blijven.