Matchfixing bij vier duels in Nederlandse tweede klasse Sport
Matchfixing bij vier duels in Nederlandse tweede klasse
Sport

Matchfixing bij vier duels in Nederlandse tweede klasse

Vier wedstrijden in de Nederlandse eerste divisie, de op een na hoogste voetbalklasse, zijn in 2009 gemanipuleerd. Dat meldt het Nederlandse weekblad Voetbal International. Drie weken geleden kwam al naar buiten dat vier duels in het betaald voetbal in Nederland zouden zijn 'gefixt'. VI weet nu welke wedstrijden dat zijn.

Volgens het weekblad gaat het om de duels BV Veendam-Helmond Sport (0-0), Fortuna Sittard-SC Cambuur (1-2), FC Volendam-Excelsior (1-0) en De Graafschap-Telstar (2-1). De laatste twee wedstrijden zijn bij een rechtszaak in Duitsland genoemd, de andere twee kwamen aan het licht na het afluisteren van een telefoon.

De wedstrijden zijn bij de de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bekend. "We hebben de wedstrijden doorgespeeld aan de Europese Voetbalbond (UEFA). Die heeft de matchen door een 'betting fraude system' gehaald, maar men kon niets kunnen ontdekken. We hebben de wedstrijden ook aan justitie overgedragen, daar zagen ze geen aanleiding voor verder onderzoek", aldus de KNVB in VI.

Belga Foto PN: SC Cambuur speelt nu in de Nederlandse Eredivisie

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties